A jó hőszigetelés egész évben előnyt jelent

Akik előre gondolkodnak, számolnak – és nem felejtik el, hogy az idén is lesz tél- azok a házuk hőszigetelésére kellő figyelmet fordítanak.

 

Egy épület hőveszteségének számításakor a homlokzati falakon történő veszteségek az épület energiamérlegében több mint 30 %-os súllyal szerepelnek, és ezt a nagyságrendet már nem érdemes figyelmen kívül hagyni.

A gyártók által kínált komplett hőszigetelési rendszerek alkalmazásával a régi és az új falazatok külső hőszigetelését egyaránt meg lehet oldani, felújítások esetében akár a régi vakolat leverése nélkül is. 

Egy jól felépített és kivitelezett komplett rendszer, ezek után minden évszakban úgy teljesíti feladatát, ahogyan arra leginkább szükség van. Télen ki tudjuk használni a falak hőtároló képességét - ezáltal gazdaságosabban fűthetünk - nyáron pedig kizárhatjuk a túlzott meleget az épületből.  

A magyar éghajlati viszonyok között ugyanis a téli hónapok mellett, a nyári hőmérsékleti viszonyokat is figyelembe kell venni az épületek szigetelésének megtervezésekor, mert csak így lesz a döntésünk minden szempontból helyes.

Májustól szeptemberig sok izzasztó napot kell elviselnünk - ami bizonyos esetekben ugyan lehet kellemes - de a pihenés, a jó közérzet szempontjából sok kellemetlenséget is jelenthet. Pihenni, kikapcsolódni ugyanis csak kellemes környezetben, „normál” hőmérsékleti viszonyok között lehet. Ahhoz, hogy az oly kellemesnek mondható 20-22 °C szobahőmérsékletet biztosítani tudjuk, a nyári meleget, a kánikulát ki kell zárni az otthonunkból.  

Ősszel és tavasszal is előnyöket nyújt számunkra a hőszigetelési rendszer, hiszen hűvösebb idő esetén a lakásban csak később kell a fűtést bekapcsolni, tavasszal pedig korábban lehet kikapcsolni azt. Ezek az előnyök még tovább fokozzák a rendszer gazdaságosságát.  

A Mapei Kft. Mapetherm nevű homlokzati hőszigetelő rendszerét hosszú élettartamra tervezték. Tartósságát a rendszerbe tartozó összes elem minősége biztosítja.

A rendszerhez ajánlott ragasztótapasz erős és rugalmas, így hosszú ideig biztosítja a rendszer hibátlan működését.

Az üvegszövet-háló nagy szakítószilárdságú, ezért a lapok esetleges mozgásai nem okozhatnak repedéseket a külső vakolaton. Ami a leglátványosabb az a kétféle struktúrában választható színvakolat, amit több mint 1000 féle színárnyalatból lehet kiválasztani.  

A választékban egyaránt megtalálhatók a modern és hagyományos színek, amik az anyagok UV állósága miatt hosszú időn keresztül élvezhetők maradnak.  

A fentebb vázolt előnyöket összefoglalva elmondhatjuk, hogy a MAPETHERM rendszer alkalmazása több szempontból is előnyös:

  • lényegesen növeli a lakók komfortérzetét, az épület tartósságát és értékét,
  • színes, esztétikus megjelenést biztosít az épületnek,
  • védi az épületet az időjárás viszontagságaitól,
  • gazdaságos, gyorsan megtérülő beruházás.

Hiszünk abban, hogy csak a magas minőségű, rendszerben alkalmazott anyagokkal elkészített hőszigetelési munkák lehetnek hosszú távon problémamentesek!