Hogyan óvja meg burkolatát a víz káros hatásaival szemben?

Burkoltassa a fürdőszobáját egyszer, de hosszú távra!

 Hogyan védekezzen a víz káros hatásai ellen, amik tönkretehetik nagyon rövid idő alatt a fürdőszobája szépségét?

A víznek, párának kitett burkolat olyan komplex rendszer, ahol az aljzat, a vízszigetelő, a ragasztó és a hézagtömítő anyagok, a burkolólapok és a kivitelezés minősége egyetlen, megbonthatatlanul egymásra épülő egységet képeznek. Ha a rendszer bármelyik eleme kifogásolható, az menthetetlenül a burkolat tönkremeneteléhez vezethet.

edilcuoghipd7.jpgAz álomszép járó-, illetve burkolólapok kiválasztása mellett, legalább ilyen fontos azonban az is, hogy a burkolat tartós legyen, amit a burkolási anyagok minősége határoz meg.

Amikor a burkolás költségeit tervezi, lehet, hogy csak a burkolat árára, meg a munkavégzés költségére gondol. Nagyon kevesen kalkulálnak a segédanyagokkal, - hiszen ezek nem látszanak – pedig ezek az anyagok határozzák meg a burkolat időtállóságát, élettartamát!

A fürdőszobák, konyhák, erkélyek, teraszok fokozottan veszélyeztetett épületrészek. A fürdőszobákban a zuhanyzók, mosdók, kádak környezete és a padlózatok is különleges figyelmet érdemelnek.

coopimolapd3.jpgA víz okozta károsodások ellen kenhető vízszigetelésekkel védekezhet hatásosan. A kenhető, úgynevezett alternatív szigetelések a teljes épületszerkezetet megvédik, mivel mindig közvetlenül a kerámiaburkolatok alatt helyezkednek el.

Az egyszerűen beépíthető kenhető szigetelőrendszerek hosszú távon garantálják a vízhatásnak kitett - akár új, akár meglévő - épületszerkezetek tökéletes víz elleni védelmét. Ezen szigetelések rugalmasak, ezért repedésáthidaló képességgel rendelkeznek.

Ez annyit jelent, hogy a szigetelés alatti aljzatokban keletkező kisebb repedések nem jelentkeznek a szigetelés felületén. Így a kent szigetelés továbbra is óvja a víztől a szerkezetet.

taginapd1.jpgA fürdőszobák, zuhanyzófülkék építésekor, de akár felújításakor is érdemes az új burkolatokat MAPEGUM WPS kenhető szigeteléssel elkészíteni, amely a falazat és a szomszédos helyiségek, illetve a padlószerkezet védelmére szolgál. Épített zuhanyzóknál pedig a kétkomponensű MAPELASTIC vízszigetelés javasolt.

A Mapelastic kent szigetelés előnye, hogy kültérben is bátran alkalmazható, teraszok, erkélyek, medencék szigeteléséhez nélkülözhetetlen elem!

 

Gondoskodjon időben a megfelelő vízszigetelésről legyen szó akár a fürdőszobájáról, konyhájáról, erkélyéről vagy teraszáról, és élvezze a gondmentes, dekoratív burkolat szépségét még hosszú-hosszú évekig.